Slå in paket med tidningspapper, miljövänligt.

Tidningspapper fungerar utmärkt att slå in paket med.

Att ge sig ut och köpa presentpapper till att slå in paket med, för att sedan fylla soprummet,  skulle kunna kallas vansinne. Jag har själv gjort det i många år. Helt bortkastat och skämskudden på. Vår miljö är mer värd än så. 

Med tidningspapper kan du göra fina presenter. Använd din fantasi. Ett rött tygband runt paketen (som du sedan tar tillvara på och återanvänder). En jutesnöre med en liten grangren. Det finns inga begränsningar. Tidningarna återbrukas innan de åker i pappersinsamlingen. 

Låt barnen rita teckningar innan jul som ni använder att slå in paketet i. Det är återbruk och att förena nytta med nöje. Barnen tycker det är kul att rita och pyssla och julklapparna eller andra presenter får det finaste presentpappret det kan få. 

Gamla dukar, släng dem inte. De funkar utmärkt som presentpapper och går att använda om och om igen. Med lite detaljer till blir paketen en fröjd för ögat. 

Hittar du inget att slå in paketen i? Bakplåtspapper,  eller brunpapper kanske finns hemma. 

Får du en paket inslagen i köpt presentpapper? Öppna den med kärlek och återanvänd pappret. 

Det är detaljerna som gör det. Dubbelhäftande tejp eller limstick gör paketerna ännu finare då man slipper se tejpen. Lacksigill förgyller liksom grangrenar och blommor. Använd fantasin och ta vad du hittar. Kottar utifrån är en vacker dekoration. 

Det är nog nu du undrar var du skall förvara allting. Samla fina föremål i en kartong eller påse som där du har allt på ett och samma ställe. En gammal skokartong kan du pimpa så att den blir så fin att den tåls att stå framme på en hylla eller i ett skåp. När det är dags att slå in presenter tar du fram din lilla låda, där du har tejp, sax och alla dina sparade föremål till paketer.