Padelrack, den heta sporten just nu.

Gemensam aktivitet som är rolig och gör nytta för kroppen.

Att ha en gemensam hobby eller sport förenar oss. Det är kul och vi rör på oss samtidigt. 

Kanske har ni vänner i bekantskapskretsen som spelar, så att ni kan spela med dem. 

Annons: 

Använd koden padel2021 och få 5% på padelrack. Kan inte kombineras med andra rabattkoder. 

Padelsporten är het, trendig och padelhallarna växer i antal.

Det byggs padelhallar både här och där och sporten är här för att stanna. Alla vill spela padel och sporten växer så det knakar. 

Hur spelar man padel?

Man spelar alltid dubbel, två mot två. Man har två servar på sig.

Första serven i varje game skall servas från höger sida av planens mittmärke. Den ska slås över nät och träffa serverutan på diagonalt motsatt sida innan dess att motståndaren returnerar bollen. Serven får studsa upp på motståndarens glasvägg, men inte på motståndarens gallervägg. Efter det byter man sida efter varje vunnen boll precis som i vanlig tennis. 

 

3 olika former på padelrack.

Diamantformat padelrack.

Som namnet säger har diamantformade padelracket en avsmalnande form med mer yta längre upp på racket. På dessa racket ligger tyngden och träffpunkten i toppen. 

Många upplever racket med träffpunkten i toppen som mer svårkontrollerade. Det diamantformade racket passar dig som vill ha fart i spelet. Har du spelat tennis och squash tidigare, kan det passa dig. 

Runt padelrack. 

På padelspråk är det runda racket motsats till det diamantormade. Här har du en mindre träffpunkt i mitten av racket. Då den sitter närmare handleden får du mer kontroll och balans. Men farten begränsas lite. Många upplever det runt racket som mer lättspelat och därav kan det passa bra till nybörjare. 

 

Droppformat padelrack. 

Droppformat padelrack är en mix av runt och diamantformat. Träffpunkten finns något över rackets mitt, vilket gör att du får både farten och kontrollen från de båda andra. Dock liknar det mer det diamantformade raketer än det runda. Farten tar över kontrollen. 

Annons: 

Använd koden padel2021 och få 5% på padelrack. Kan inte kombineras med andra rabattkoder.